Senaste inläggen
FÖR 4 PERSONER
4 ST KYCKLINGFILEER
1 MSK SMÖR
2 1/2 DL MATLAGNINGSGRÄDDE
1/2 HÖNSBULJONG
1 RÖD CHILLI
250 GRAM SOCKERÄRTOR
1 ST VÅRLÖK
2 MSK KORIANDER
SALT
1 ST CITRONGRÄS
GÖR SÅ HÄR.
SKIVA VÅRLÖKEN I RINGAR.GÖR DET MED CHILIN MED OCKSÅ.BANKA CITRONGRÄSET LÄTT MED BAKSIDAN AV EN KNIV OCH SKÄR I FYRA BITAR.BRYN KYCKLINGEN I SMÖR.TILLSÄTT GRÄDDE,BULJONG,CITRONGRÄS OCH HÄLFTEN AV CHILIN.SÄNK TEMPERATUREN OCH LÅT SJUDA UNDER LOCK I CA 10 MIN.SMAKA AV MED SALT.STRIMLA SOCKERÄRTORNA PÅ LÄNGDEN OCH KOKA I 1 MIN I SALT VATTEN.SERVERA KYCKLINGEN MED RIS OCH SOCKERÄRTORNA.GARNERA MED VÅRLÖKEN,HACKAD KORIANDER OCH RESEN AV CHILIN.
FÖR 4 PERSONER
1 ST GRÖN PAPRIKA
2 ST GULA LÖKAR
1 ST BURK CHAMPINJONER
1 MSK SMÖR
1 MSK VETEMJÖL
1 DL CHILISÅS
2 DL VISPGRÄDDE
1 TSK SALT
1 KRM SVARTPEPPAR
500 GRAM OSKALADE RÄKOR
0,5 DL PRESSAD APELSIN
1 DL VATTEN
RIKLIGT MED HACKAD DILL
GÖR SÅ HÄR
SKALA RÄKORNA.HACKA OCH FRÄS GRÖNSAKERNA MJUKA I SMÖR.STRÖ ÖVER MJÖLET OCH RÖR OM.TILLSÄTT CHILISÅS,GRÄDDE OCH KRYDDOR.LÅT DET PUTTRA I 5-10 MINUTER.TILLSÄTT DOM SKALLADE RÄKORNA DEN PRESSADE APELSINEN,VATTEN OCH DILL.LÅT DET BLI GENOMVARMT.SERVERA DETTA MED RIS OCH EN SALLAD.
HOPPAS DET SMAKAR.
FÖR 4 PERSONER
4 ST KYCKLINGFILEER
SMÖR
2 172 DL MATLAGNINGSGRÄDDE
1 MSK KYCKLINGFOND
1 TSK KROSSAD ROSEPEPPAR
1 MSK SVART VINBÄRSSAFT
1/2 MSK KINESISK SOJA
1 1/2 DL RIVEN ÄDELOST
FÄRSK ROSMARIN
GÖR SÅ HÄR
SKÄR KYCKLINGEN I BITAR OCH BRYN I SMÖR I EN STEKPANNA.TILLSÄTT GRÄDDE,FOND,KRYDDOR,SALT,SAFT OCH SOJA.LÅT KOKA UNDER LOCK I CA 10 MINUTER.RÖR NER OSTEN MOT SLUTET.STÖ ÖVER ROSMARIN.SERVERA MED BULGUR ELLER RIS.
HOPPAS DET SMAKAR.
FÖR 4 PERSONER
KOKTA MAKARONER FÖR 4 PERSONER
1 ST GUL LÖK
500 GRAM KÖTTFÄRS
2 MSK TOMATPURE
SÅS
2 MSK MARGARIN
3 MSK VETEMJÖL
4-5 DL MJÖLK
SALT
PEPPAR
4 DL RIVEN OST
GÖR SÅ HÄR
HÄLL I MAKARONERNA I EN UGNSFORM,SEDAN 1/3 AV OSTEN,KÖTTFÄRSEN, 1/3 OST,SEN SÅSEN SOM DU HAR BLANDAT MED VATTEN,MJÖLKEN OCH MARGARINET.AVSLUTA MED RESTEN AV OSTEN.STÄLL IN I UGNEN PÅ 225 GRADER I 15 MINUTER.
HOPPAS DET SMAKAR
FÖR 4 PERSONER
10 ST POTATISAR
SALT
2 MSK MARGARIN
400 GRAM FALUKOERV
1 ST BURK HELA TOMATER ELLER KROSSADE TOMATER
2 ST SKIVOR VITT BRÖD
2-3 ST HACKADE VITLÖKAR
1 DL HACKAD PERSILJA
1-2 DL RIVEN OST
GÖR SÅ HÄR
SKALA OCH SKIVA POTATISEN.LÅT SKIVORNA KOKA UPP ETT PAR MINUTER OCH HÄLL AV VATTNET.BLANDA POTATISEN MED SALTET OCH MARGARINET I KASTRULLEN OCH LÄGG DET SEDAN PÅ EN UGNSSÄKERT FAT.SÄTT IN FATET I UGNEN PÅ 200 GRADER CA 15 MINUTER.SKÄR KORVEN I SKIVOR OCH LÄGG DEN OCH TOMAERNA MED SPAD PÅ POTATISEN.SMULA SÖNDER BRÖDET OCH BLANDA DET MED DEN HACKADE VITLÖKEN OCH PERSILJAN.STRÖ DET ÖVER FATET TILLSAMANS MED DEN RIVNA OSTEN.SÄTT IN FATET I UGNEN I CA 15 MINUTER TILL.POTATISEN SKALL VARA MJUK.
HOPPAS DET SMAKAR.
FÖR 4 PERSONER
4 ST KCKLINGFILEER
1/2 TSK SALT
1 KRM PEPPAR
1 TSK CURRY
4 DL MATLAGNINGSGRÄDDE
1 1/2 MSK KONC KYCKLINGFOND
GÖR SÅ HÄR
SKÄR KYCKLIGEN I STRIMLOR.BRYN KYCKLINGEN I EN STEKPANNA.KRYDDA MED SALT OCH PEPPAR.RÖR I CURRY,GRÄDDE OCH FOND.LÅT ALLT KOKA 3-4 MINUTER.SERVERA MED RIS
HOPPAS DET SMAKAR
FÖR 4 PERSONER
2 ST FLÄSKFILEER CA 400 GRAM STYCK
2 1/2 DL GINGER ALE
2 TSK FINT RIVEN INGEFÄRA
3 MSK TORKADE TRANBÄR
1 MSK OLIVOLJA
3 MSK LÖNNSIRAP
GÖR SÅ HÄR
BLANDA GINGER ALE,INGEFÄRA OCH TRANBÄR I EN LITEN KASTRULL.KOKA UPP PÅ LÅG VÄRME OCH LÅT SJUDA PÅ SVAG VÄRME I 5 MINUTER.TA AV FRÅN VÄRMEN OCH LÅT SVALNA.LÄGG FLÄSKFILEERNA I EN FORM OCH HÄLL ÖVER TRANBÄRSSÅSEN.TÄCK ÖVER MED PLASTFOLIE OCH MARINERA I KYLEN I 3 TIMMAR.VÄND FILEERNA DÅ OCH DÅ.TA UT KÖTTET UR KYLEN 30 MINUTER INNAN DEN SKALL TILLAGAS.HETTA UPP OLJAN I EN STEKPANNA PÅ HÖG VÄRME.LÄGG I FILEERNA, SPARA MARINADEN,BRYN FILLERNA RUNTOM CIRKA 4 MIN VÄND DEM VARJE MINUT,TILLS DE ÄR GYLLENE.HÄLL ÖVER MARINADEN OCH LÖNNSIRAPEN OCH KOKA UPP.SÄNK VÄRMEN OCH LÅT SJUDA I 10 MINUTER.VÄND FILLERNA I SÅSEN DÅ OCH DÅ.LÄGG ÖVER FILLERNA PÅ ETT FAT,LÄGG ÖVER ALUMINIUMFOLIE OCH LÅT DEM VILA I 5 MINUTER.LÅT SÅSEN FORTSÄTTA SJUDA PÅ SVAG VÄRME,SPÅD PÅ MED LITE VATTEN OM DET BEHÖVS.SKIVA FILEERNA OCH LÄGG UPP PÅ FYRA TALLRIKAR.RINGLA ÖVER SÅSEN.SERVERA MED EN POTATISGRATÄNG.
FÖR 4 PERSONER
400 GRAM KÖTTFÄR
1 ST GUL LÖK
2 ST VITLÖKSKLYFTOR
1 ST RÖD PAPRIKA
1 TSK SAMBAL OELEK
1 ST BURK KROSSADE TOMATER
2 MSK TOMATPURE
1 ST SOCKERBIT
1 ST RÖD PAPRIKA
1 ST BURK SVARTA BÖNOR
1 BURK RÖDA BÖNOR
SALT
GÖR SÅ HÄR
GROV SKIVA LÖKEN OCH BRYN DEN I EN GRYTA.TILLSÄTT KÖTTFÄRSEN OCH PRESSA I VITLÖKSKLYFTORNA.BRYN DETTA TILLS KÖTTFÄRSEN ÄR GENOM STEKT.HÄLL I DE KROSSADE TOMATERNA,TOMATPUREN,SOCKERBITEN OCH SAMBAL OELEK.LÅT DETTA PUTTRA I 15 MIN.HÄLL PÅ LITE VATTEN OM DET SER TORT UT.HÄLL AV BÖNORNA OCH HA I GRYTAN.GROVSKIVA PAPRIKAN OCH LÄGG I GRYTAN,LÅT PUTTRA PÅ SVAG VÄRME I CA 5 - 10 MIN TILL.SMAKA AV MED SALT OCH PEPPAR.SERVERA MED EN SALLAD OCH GRÄDDFIL.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 |
11 |
12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|