dagensmat

Senaste inläggen

Av patrik olsson - 14 februari 2011 18:50

 

FÖR 4 PERSONER

 

500 GRAM OSKALADE RÄKOR

2 ST VALFRIA PAPRIKOR

7 ST FÄRSKA CHAMPINJONER

5 DL MATLAGNINGSGRÄDDE

1 ST FÄRSK CHILI

1 TSK CAYENNPEPPAR

SALT

PEPPAR

2 MSK TOMATPURE

 

GÖR SÅ HÄR

 

STRIMLA PAPRIKAN OCH SKIVA DE FÄRSKA CHAMPINJONERNA.FRÄS PAPRIKAN OCH CHAMPINJONERNA I EN GRYTA.BLANDA I GRÄDDEN OCH TOMATPUREN.SMAKSÄTT MED CHILIN SOM DU HAR HACKAT I FINA BITTAR.KRYDDA MED CAYENNEPEPPAR,SALT OCH PEPPAR.LÅT DETA PUTTRA I 10 MIN.SKALA RÄKORNA OCH HA I DOM I GRYTAN STRAX INNAN SERVERING.SERVERA MED PASTA.

 

HOPPAS DET SMAKAR.  

 

 

Av patrik olsson - 13 februari 2011 21:00

  


Korvstroganoff med pasta blev det i dag.

Av patrik olsson - 13 februari 2011 08:37


FÖR 4 PERSONER

 

500 GRAM STRIMLAD BIFF

100 GRAM FINHACKAD GUL LÖK

100 GRAM CHAMPINJONER SKIVADE

2 MSK MARGARIN

2 MSK TOMATPURE

2 MSK SENAP

1,5 MSK VETEMJÖL 

0,5 TSK SAMBALOELEK

2 DL VATTEN

0.5 ST BULJONGTÄRNING

1 DL GRÄDDFIL

SALT PEPPPAR

 

GÖR SÅ HÄR

 

STEK BIFFEN,LÖKEN OCH CHAMPINJONERNA I MARGARIN I EN STEKPANNA.SALTA OCH PEPPRA LÄGG SEDAN ÖVER DETTA I EN GRYTA.TILLSÄTT TOMATPURE,SENAP OCH VETEMJÖJ.RÖR OM SÅ DET BLANDAR SIG.VISPA UR STEKPANNAN MED VATTEN OCH BULJONGTÄRNINGEN OCH TILLSÄTT DETTA TILL GRYTAN.RÖR OM OCH LÅT DET KOKA I 5 MIN.SMAKA AV MED SAMBAL OELEK OCH MED MER PEPPAR OCH SALT OM DET BEHÖVS.RÖR TILL SIST NER GRÄDDFILEN.SEREVERA MED RIS.

 

HOPPAS DET SMAKAR 

 

Av patrik olsson - 12 februari 2011 11:36


FÖR 4 PERSONER

 

2 ST VITLÖKSKLYFTOR

 2 ST GULA LÖKAR

1 ST BURK PASSERADE TOMATER

1 ST BURK KOKOSMJÖLK

1/2 RÖD CHILI

RIVET SKALL FRÅN 1 ST LIME

1-2 MSK PRESSAD LIME

3 MSK FISKFOND

1 TSK STRÖSOCKER

1 KG RÄKOR MED SKAL

1 ST SALLADSLÖK

 

GÖRS SÅ HÄR

 

HACKA VITLÖKEN OCH DEN GULA LÖKEN OCH FRÄS DEN I EN VARM PANNA.TILLSÄTT ALLT UTOM RÄKORNA OCH SALLADSLÖKEN.LÅT DETTA PUTTRA I 10 MIN RÖR OM IBLAND.SKALA RÄKORNA OCH STRIMLA SALLADSLÖKEN OCH HA I DET I GRYTAN FÖRE SERVERING.SERVERA MED RIS ,SALLAD OCH BRÖD.


HOPPAS DET SMAKAR.  

 

Av patrik olsson - 11 februari 2011 19:03

  


KYCKLING BURGARE MED POMMES SAMT MANGORAJADRESSING OCH SWEET BABY RAY SÅS.

Av patrik olsson - 11 februari 2011 17:12


FÖR 4 PERSONER

 

400 GRAM FLÄSKFILE

1/2 RÖD PAPRIKA

1/2 GRÖN PAPRIKA

1 ST GUL LÖK

1 BURK KOKOSMJÖLK

3 DL GRÄDDE

2-3 TSK CURRYPASTA

2-3 TÄRNINGAR KYCKLINGBULJONG

SALT

PEPPAR

 

GÖR SÅ HÄR

 

STRIMMLA KÖTTET OCH FINHACKA LÖKEN OCH STRIMLA PAPRIKAN.FRÄS ALLT I EN GRYTA,NÄR KÖTET FÅTT FÄRG TILLSÄTTER DU KOKOSMJÖLKEN UPPBLANDAT MED LITE VATTEN,GRÄDDE.CURRY OCH KYCKLINGBULJONGEN.LÅT GRYTAN PUTTRA I 10 MIN PÅ SVAG VÄRME.SMAKA AV MED SALT OCH PEPPAR.SERVERA MED WOKGRÖNSAKER ELLER BROCOLLI OCH EN SALLAD.

 

HOPPAS DET SMAKAR.

 

 

Av patrik olsson - 10 februari 2011 16:19


FÖR 4 PERSONER

 

500 GRAM KÖTTFÄRS

1 ST GUL LÖK

2 ST VITLÖKSKLYFTOR

3 MSK RAPSOLJA

0,5 ST SPANSK RÖD PEPPAR

1 ST RÖD PAPRIKA

1 ST BURK KROSSADE TOMATER

2 MSK TOMATPURE

1 BURK MAJS

1 BURG VITA BÖNOR

1 TSK PAPRIKAPULVER

SALT

PEPPAR

 

GÖRS SÅ HÄR

 

SKALA OCH HACKA LÖKEN OCH VITLÖKEN.DELA DEN SPANSKA PEPPAREN PÅ LÄNGDEN.SKRAPA UR FRÖNA OCH HACKA DEN.BRYN KÖTTFÄRSEN,LÖKEN OCH DEN SPANSKA PEPPAREN I OJLAN.RÖR OM HELA TIDEN SÅ KÖTTFÄRSEN SMULAR SIG.TILLSÄTTTOMATPURE,KROSSADE TOMATER,MAJS OCH PAPRIKAPULVER.LÅT SMÅ PUTRA UNDER LOCK TILLS DEN HAR TJOCKNAT (CA 15 MIN) RÖR NER BÖNORNA KRYDDA MED SALT OCH PEPPAR.SERVERA MED EN SALLAD OCH FETAOST.

 

HOPPAS DET SMAKAR.

 

Av patrik olsson - 9 februari 2011 17:50

  


En carbonara med pasta blev kvällens middag. 

Presentation


Jag är en kille på 40 år som älskar att laga mat.Jag kommer att läga up minst 1 recept om dagen på bloggen.Kommer även att lägga up lite foton på mat.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9
10
11
12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards