Senaste inläggen
FÖR 4 PERSONER
1 PKT NUDLAR
400 GRAM KÖTTFÄRS
1 ST GUL LÖK
1 ST VITLÖKSKLYFTA
2-3 MSK BLUE DRAGON RÖD CURRYPASTA
2 DL KOKOSMJÖLK
SALT
PEPPAR
GÖR SÅ HÄR
HACKA VITLÖKEN OCH DEN GULA LÖKEN.FRÄS LÖKEN,VITLÖKEN OCH CURRYPASTAN.LÄGG I KÖTTFÄRSEN OCH BRYN DEN UNDER OMRÖRNING.TILLSÄTT KOKOSMJÖLKEN OCH LÅT DET SJUDA I CA 5 MINUTER.SMAKA AV MED SALT OCH PEPPAR.KOKA UPP VATTEN OCH LÅT NUDLARNA KOKA I 3 MIN OCH SERVERA DETTA MED KÖTTFÄRSEN.
HOPPAS DET SMAKAR.
CA 30 ST TUNNBRÖD
15 DL RÅGSIKTS MJÖL
2 TSK SALT
2 TSK BIKARBONAT
5 DL FILMJÖLK
50 GRAM RUMSVARMT SMÖR ELER MARGARIN
3/4 DL LJUS SIRAP
GÖR SÅ HÄR
MÄT UPP ALLA DE TORRA INGREDIENSERNA I EN BUNKE.SPARA LITE MJÖL TILL UTBAKNING.TILLSÄTT ÖVRIGA INGREDIENSER OCH RÖR OM SNABBT SAMMAN TILL EN SLÄT MEN NÅGON KLADDIG DEG.STJÄLP UPP DEGEN PÅ MJÖLAT BAKBORD OCH DELA DEN PÅ 30 ST JÄMNSTORA BITAR.FORMA DEGBITARNA TILL RUNDA BULLAR SOM KAVLAS UT TILL CA 20 CM I DIAMETER.I SLUTET KAVLAS VARJE KAKA MED EN KRUSKAVET.VÄRM EN STOR STEKPANNA OCH GRÄDDA BRÖDET EFTER HAND PÅ MEDELVÄRME,CA 2 MIN PÅ VARJE SIDA.STAPLA DE NYGRÄDDADE KAKORNA EFTERHAND OCH TÄCK MED BAKDUK SÅ ATT DE INTE TORKAR MEDAN DE SVALNAR.FÖRVARA DE KALLA BRÖDET I LUFTTÄT FÖRPACKNING.
HOPPAS DET SMAKAR
FÖR 4 PERSONER
800 GRAM FALUKORV
4 PORTIONER MAKARONER ELLER RIS
1 DL KROSSADE TOMATER
4 MSK SWEETCHILISÅS
2 DL CREME FRAICHE
2 DL GRÄDDE
2 DL SKIVADE CHAMPINJONER
1 ST PAPRIKA
1 ST PRESSAD VITTLÖKSKLYFTA
SALT
PEPPAR
1 1/2 DL RIVEN OST
GÖR SÅ HÄR
SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER.KOKA MAKARONERNA ELLER RISET.SMÖRJ EN UNGSFAST FORM.SKÄR FALUKORVEN I MÅNAR OCH STEK DEM MED VITLÖKEN TILLS DOM FÅR FÄRG.HACKA PAPRIKAN I BITAR.BLANDA IHOP CREME FRAICHEN,GRÄDDE,SWEETCHILI,KROSSADE TOMATER,CHAMPINJONER,PAPRIKA OCH OSTEN.KRYDDA MED SALT OCH PEPPAR.BLANDA IHOP MAKARONERNA/RISET MED KORVEN.RÖR TILL SIST NER SÅSEN.GRATINERA I UGNEN I 15-20 MINUTER.
HOPPAS DET SMAKAR
FÖR 4 PERSONER.
500 GRAM KÖTTFÄRS
1 MSK OLJA
50 GRAM SALAMI
2 ST GULA LÖKAR
3 ST VITLÖKSKLYFTOR
1 ST GUL PAPRIKA
1 DL TOMAPURE
2 DL VATTEN
3 TSK CURRY
2-4 TSK SÖT KARDEMUMMA
SALT.
GÖR SÅ HÄR.
FRÄS KÖTTFÄRSEN I OLJAN I EN GRYTA.SKALA OCH FINHACKA LÖKEN OCH VITLÖKEN.STRIMLA PAPRIKAN OCH SALAMIN.LÄGG NER PAPRIKAN,LÖKEN OCH SALAMIN I GRYTAN.HÄLL PÅ TOMATPUREN OCH VATTEN.KRYDDA MED CURRY OCH KARDEMUMMA OCG SALT.LÅT DETTA PUTTRA PÅ SVAG VÄRME I 10 MIN.SERVERA MED PASTA,RIS ELLER POTATIS.
HOPPAS DET SMAKAR.
FÖR 4 PERSONER
4 ST KYCKLINGFILE
1 TSK FISKSÅS
3 ST VITLÖKSKLYFTOR
1 ST RÖD LÖK
1 ST GUL PAPRIKA
5 ST SMÅ POTATISAR
1 BURK KOKOSMJÖLK
SAFTEN AV 1 ST LIME
1 1/2 MSK CURRY PASTA
3 CM RIVEN INGERFÄRA
1 MSK MANGO CHUTNEY
1 TSK TORKAD KORIANDER.
GÖR SÅ HÄR
SKÄR KYCKLINGEN OCH ALLA GRÖNSAKERNA I SMÅ BITAR.BÖRJA MED ATT FRÄSA KYCKLINGEN I OLJA TILLS DEN HAR FÅT LITE FÄRG.HÄLL SEDAN PÅ FISKSÅSEN ÖVER KYCKLINGEN.TILLSÄTT LÖK,VITLÖKEN, OCH ALLA KRYDDORNA.LÅT FRÄSSA I 5 MIN.TILLSÄTT RESTEN AV GRÖNSAKERNA.LÅT FRÄSSA YTTERLIGARE I 5 MIN.HÄLL I KOKOSMJÖLKEN OCH SFTEN FRÅN LIMEN OCH RÖR OM.LÅT DETTA SMÅ KOKA I 15 MIN.SERVERA DETTA MED EN SALLAD OCH JASMINRIS.
HOPPAS DET SMAKAR.
FÖR 4-6 PERSONER
5 DL CREME FRAICHE
1 PKT KROSSADE TOMATER MED CHILI
1 ST HALV GUL LÖK
CA 10 DROPPAR TABASCO
0,5 TSK CAYENNEPEPPAR
0,5 TSK CHILIPEPPAR
1 TSK SALT
1 ST HALV FÄRSK RÖD CHILI
GÖR SÅ HÄR
HACHA LÖKEN OCH CHILIN FINT.BLANDA LÖKEN OCH CHILIN MED ALLA ANDRA INGREDIENSER I EN SKÅL.LÅT SÅSEN STÅ ÖVER NATTEN I KYLEN FÖR ATT FÅ FRAM DEN ULTIMATA SMAKEN.
HOPPAS DET SMAKAR.
FÖR 4 PERSONER
500 GRAM KASSLER
10 ST FÄRSKA CHAMOINJONER
1 ST RÖD PAPRIKA
1 ST PÅSE FÄRSK BABYSPENAT
125 GRAM CANTANDOU PAPRIKA/CHILI
1 DL GRÄDDE
1 DL CREME FRAICHE
3 DL MJÖLK
GÖR SÅ HÄR
STRIMMLA KASSLERN,CHAMPINJONERNA OCH PAPRIKAN.FRÄS CHAMPINJONERNA I LITE SMÖR.TILLSÄTT KASSLER OCH PAPRIKA.STEK TILLS DET MESTA AV VÄTSKAN FRÅN KASSLERN ÄR BORTA.LÄGG I SPENATEN OCH RÖR OM.NÄR SPENATEN BÖRJAR MJUKNA TILLSÄTT CANTANDOU,GRÄDDE,CREME FRAICHE OCH MJÖLK.LÅT DETTA PUTTRA I NÅGRA MINUTER.SERVERA MED PASTA.
HOPPAS DET SMAKAR.
FÖR 4 PERSONER
2 ST GULA LÖKAR
5 PAKET BACON
250 GRAM CHAMPINJONER
2 ST BURKAR KROSSADE TOMATER
1 ST BURK ANNANAS
3 DL MATLAGNINGSGRÄDDE
1/2 DL KETCHUP
GÖR SÅ HÄR
HACKA LÖKEN OCH TÄRNA BACONET.STEK BACONET,CHAMPINJONER OCH LÖKEN.SKÄR ANNANASEN I BITAR.RÖR NER TOMATERNA,GRÄDDE,ANNANASEN OCH KETCHUPEN.LÅT DETTA PUTTRA I 10 MIN.SERVERA MED RIS ELLER PASTA.
HOPPAS DET SMAKAR-
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 |
11 |
12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|