dagensmat

Senaste inläggen

Av patrik olsson - 22 februari 2011 17:55


FÖR 4 PERSONER

 

1 PKT NUDLAR

400 GRAM KÖTTFÄRS

1 ST GUL LÖK

1 ST VITLÖKSKLYFTA

2-3 MSK BLUE DRAGON RÖD CURRYPASTA

2 DL KOKOSMJÖLK

SALT

PEPPAR

 

GÖR SÅ HÄR

 

 

HACKA VITLÖKEN OCH DEN GULA LÖKEN.FRÄS LÖKEN,VITLÖKEN OCH CURRYPASTAN.LÄGG I KÖTTFÄRSEN OCH BRYN DEN UNDER OMRÖRNING.TILLSÄTT KOKOSMJÖLKEN OCH LÅT DET SJUDA I CA 5 MINUTER.SMAKA AV MED SALT OCH PEPPAR.KOKA UPP VATTEN OCH LÅT NUDLARNA KOKA I 3 MIN OCH SERVERA DETTA MED KÖTTFÄRSEN.

 

HOPPAS DET SMAKAR. 

Av patrik olsson - 21 februari 2011 17:46


CA 30 ST TUNNBRÖD

 

15 DL RÅGSIKTS MJÖL

2 TSK SALT

2 TSK BIKARBONAT

5 DL FILMJÖLK

50 GRAM RUMSVARMT SMÖR ELER MARGARIN

3/4 DL LJUS SIRAP

 

GÖR SÅ HÄR

 

MÄT UPP ALLA DE TORRA INGREDIENSERNA I EN BUNKE.SPARA LITE MJÖL TILL UTBAKNING.TILLSÄTT ÖVRIGA INGREDIENSER OCH RÖR OM SNABBT SAMMAN TILL EN SLÄT MEN NÅGON KLADDIG DEG.STJÄLP UPP DEGEN PÅ MJÖLAT BAKBORD OCH DELA DEN PÅ 30 ST JÄMNSTORA BITAR.FORMA DEGBITARNA TILL RUNDA BULLAR SOM KAVLAS UT TILL CA 20 CM I DIAMETER.I SLUTET KAVLAS VARJE KAKA MED EN KRUSKAVET.VÄRM EN STOR STEKPANNA OCH GRÄDDA BRÖDET EFTER HAND  PÅ MEDELVÄRME,CA 2 MIN PÅ VARJE SIDA.STAPLA DE NYGRÄDDADE KAKORNA EFTERHAND OCH TÄCK MED BAKDUK SÅ ATT DE INTE TORKAR MEDAN DE SVALNAR.FÖRVARA DE KALLA BRÖDET I LUFTTÄT FÖRPACKNING.

 

HOPPAS DET SMAKAR

   

 

Av patrik olsson - 20 februari 2011 17:12


FÖR 4 PERSONER

 

800 GRAM FALUKORV

4 PORTIONER MAKARONER ELLER RIS

1 DL KROSSADE TOMATER

4 MSK SWEETCHILISÅS

2 DL CREME FRAICHE

2 DL GRÄDDE

2 DL SKIVADE CHAMPINJONER

1 ST PAPRIKA

1 ST PRESSAD VITTLÖKSKLYFTA

SALT

PEPPAR

1 1/2 DL RIVEN OST

 

GÖR SÅ HÄR

 

SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER.KOKA MAKARONERNA ELLER RISET.SMÖRJ EN UNGSFAST FORM.SKÄR FALUKORVEN I MÅNAR OCH STEK DEM MED VITLÖKEN TILLS DOM FÅR FÄRG.HACKA PAPRIKAN I BITAR.BLANDA IHOP CREME FRAICHEN,GRÄDDE,SWEETCHILI,KROSSADE TOMATER,CHAMPINJONER,PAPRIKA OCH OSTEN.KRYDDA MED SALT OCH PEPPAR.BLANDA IHOP MAKARONERNA/RISET MED KORVEN.RÖR TILL SIST NER SÅSEN.GRATINERA I UGNEN I 15-20 MINUTER.

 

HOPPAS DET SMAKAR

 

 

 

 

Av patrik olsson - 19 februari 2011 10:33

 

FÖR 4 PERSONER.

 

500 GRAM KÖTTFÄRS

1 MSK OLJA

50 GRAM SALAMI

2 ST GULA LÖKAR

3 ST VITLÖKSKLYFTOR

1 ST GUL PAPRIKA

1 DL TOMAPURE

2 DL VATTEN

3 TSK CURRY

2-4 TSK SÖT KARDEMUMMA

SALT.

 

GÖR SÅ HÄR.

 

FRÄS KÖTTFÄRSEN I OLJAN I EN GRYTA.SKALA OCH FINHACKA LÖKEN OCH VITLÖKEN.STRIMLA PAPRIKAN OCH SALAMIN.LÄGG NER PAPRIKAN,LÖKEN OCH SALAMIN I GRYTAN.HÄLL PÅ TOMATPUREN OCH VATTEN.KRYDDA MED CURRY OCH KARDEMUMMA OCG SALT.LÅT DETTA PUTTRA PÅ SVAG VÄRME I 10 MIN.SERVERA MED PASTA,RIS ELLER POTATIS.

 

HOPPAS DET SMAKAR.

 

Av patrik olsson - 18 februari 2011 18:53


FÖR 4 PERSONER

 

4 ST KYCKLINGFILE

1 TSK FISKSÅS

3 ST VITLÖKSKLYFTOR

1 ST RÖD LÖK

1 ST GUL PAPRIKA

5 ST SMÅ POTATISAR

1 BURK KOKOSMJÖLK

SAFTEN AV 1 ST LIME

1 1/2 MSK CURRY PASTA

3 CM RIVEN INGERFÄRA

1 MSK MANGO CHUTNEY

1 TSK TORKAD KORIANDER.

 

GÖR SÅ HÄR

 

SKÄR KYCKLINGEN OCH ALLA GRÖNSAKERNA I SMÅ BITAR.BÖRJA MED ATT FRÄSA KYCKLINGEN I OLJA TILLS DEN HAR FÅT LITE FÄRG.HÄLL SEDAN PÅ FISKSÅSEN ÖVER KYCKLINGEN.TILLSÄTT LÖK,VITLÖKEN, OCH ALLA KRYDDORNA.LÅT FRÄSSA I 5 MIN.TILLSÄTT RESTEN AV GRÖNSAKERNA.LÅT FRÄSSA YTTERLIGARE I  5 MIN.HÄLL I KOKOSMJÖLKEN OCH SFTEN FRÅN LIMEN OCH RÖR OM.LÅT DETTA SMÅ KOKA I 15 MIN.SERVERA DETTA MED EN SALLAD OCH JASMINRIS.

 

HOPPAS DET SMAKAR.     

Av patrik olsson - 17 februari 2011 19:11


FÖR 4-6 PERSONER

 

5 DL CREME FRAICHE

1 PKT KROSSADE TOMATER MED CHILI

1 ST HALV GUL LÖK

CA 10 DROPPAR TABASCO

0,5 TSK CAYENNEPEPPAR

0,5 TSK CHILIPEPPAR

1 TSK SALT

1 ST HALV FÄRSK RÖD CHILI

 

GÖR SÅ HÄR

 

HACHA LÖKEN OCH CHILIN FINT.BLANDA LÖKEN OCH CHILIN MED ALLA ANDRA INGREDIENSER I EN SKÅL.LÅT SÅSEN STÅ ÖVER NATTEN I KYLEN FÖR ATT FÅ FRAM DEN ULTIMATA SMAKEN.

 

HOPPAS DET SMAKAR.  

 

Av patrik olsson - 16 februari 2011 17:07


FÖR 4 PERSONER

 

500 GRAM KASSLER

10 ST FÄRSKA CHAMOINJONER

1 ST RÖD PAPRIKA

1 ST PÅSE FÄRSK BABYSPENAT

125 GRAM CANTANDOU PAPRIKA/CHILI

1 DL GRÄDDE

1 DL CREME FRAICHE

3 DL MJÖLK

 

GÖR SÅ HÄR

 

STRIMMLA KASSLERN,CHAMPINJONERNA OCH PAPRIKAN.FRÄS CHAMPINJONERNA I LITE SMÖR.TILLSÄTT KASSLER OCH PAPRIKA.STEK TILLS DET MESTA AV VÄTSKAN FRÅN KASSLERN ÄR BORTA.LÄGG I SPENATEN OCH RÖR OM.NÄR SPENATEN BÖRJAR MJUKNA TILLSÄTT CANTANDOU,GRÄDDE,CREME FRAICHE OCH MJÖLK.LÅT DETTA PUTTRA I NÅGRA MINUTER.SERVERA MED PASTA.

 

HOPPAS DET SMAKAR. 

 

Av patrik olsson - 15 februari 2011 17:00


FÖR 4  PERSONER

 

2 ST GULA LÖKAR

5 PAKET BACON

250 GRAM CHAMPINJONER

2 ST BURKAR KROSSADE TOMATER

1 ST BURK ANNANAS

3 DL MATLAGNINGSGRÄDDE

1/2 DL KETCHUP

 

GÖR SÅ HÄR

 

HACKA LÖKEN OCH TÄRNA BACONET.STEK BACONET,CHAMPINJONER OCH LÖKEN.SKÄR ANNANASEN I BITAR.RÖR NER TOMATERNA,GRÄDDE,ANNANASEN OCH KETCHUPEN.LÅT DETTA PUTTRA I 10 MIN.SERVERA MED RIS ELLER PASTA.

 

HOPPAS DET SMAKAR-  

 

Presentation


Jag är en kille på 40 år som älskar att laga mat.Jag kommer att läga up minst 1 recept om dagen på bloggen.Kommer även att lägga up lite foton på mat.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9
10
11
12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards